Hallo, wij zijn Kyle's posse.

Kyle's posse is een linedancegroep die voor het eerst danste op 6 mei 2005 in Buurthuis De Kiel'n aan de Exloërkijl Zuid in 2e Exloërmond. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van de groep. Kyle is een verbastering van Kijl.

Met een paar vrouwen en een man begonnen we op de dinsdagavond. Zo groot was de verslaving van de dames en heer dat een paar maanden later ook op de vrijdag de voetjes van de vloer gingen. De vrijdagavond begon met beginners waar, na een uurtje, de gevorderden bij aansloten. En niemand keek raar op als, na het sluiten van de jeugdsoos in de naastgelegen zaal, wat jongeren (al dan niet op klompen) gezellig even mee kwamen doen. De avond werd meestal afgesloten met een partijtje darten of biljarten door de meegereisde aanhang.

Door de jaren heen is de posse een aantal keren verhuisd, maar inmiddels dansen we op de dinsdagavond al weer vele jaren met heel veel plezier in De Toekomst in Borger. In september 2016 zijn we gestart met een tweede groep op de vrijdagavond bij Coco in 2e Exloërmond. Knus en gezellig! En vaak een dolle boel. In maart 2017 werd opnieuw uitgebreid. Op de dinsdagmiddag werd gestart met een country linedancegroep in Ons Dörpshuus, ook in 2e Exloërmond. Hier wordt in een lekker rustig tempo op countrymuziek gedanst: 'Old school country linedancing'.
In deze zelfde maand verhuisde de vrijdagavond groep ook naar Ons Dörpshuus.

Met ingang van maart 2019 wordt ook op de maandagavond gedanst en wel in het MFA Noorderbreedte in Nieuw Buinen.

Veel wordt gedanst op countrymuziek, maar met name op de dinsdagavond en de vrijdagavond wordt ook popmuziek en zelfs af en toe wat Latin niet geschuwd. Alle niveaus komen aan bod: beginners, gevorderden en soms een lekkere uitdaging.

Een ding staat bij alle vier groepen altijd centraal: dansen doe je voor je plezier! Dus gezelligheid staat altijd voorop. Danskwaliteiten of talent zijn niet belangrijk. Het enige wat je nodig hebt, is plezier hebben in bewegen op muziek.

Wil je ook ervaren hoe leuk linedancing is? Kom dan eens kijken. Meedoen is de eerste 2 keer gratis.


Het lesgeld bij Kyle's posse bedraagt € 10 per maand. Hiervoor kun je bij alle groepen aansluiten en naar wens 1, 2, 3 of zelfs 4 keer per week dansen, wanneer het je uitkomt.
Kyle's posse is ook te vinden in de webshop www.meedoen.borger-odoorn.nl

Meer weten? Stuur een e-mail naar info@kylesposse.com of post een berichtje op onze facebookpagina.